Een project door Constructlab

Deze zomer organiseert Constructlab een sociaal- en experimenteel laboratorium in Genk boven de oude mijnschachten op Thor Park.
Hier staat ontmoeting in workshops, lezingen en performances centraal. Parallel zoeken we samen met professionals en de buurt naar nieuwe bouwmaterialen uit plastiek afval en werkmethodes.
Elke week mag je je verwachten aan een resem aan verschillende activiteiten, iedereen is welkom om eens langs te komen voor een woordje uitleg en een rondleiding met een koffie!

→ Read more

Het tijdperk van de steenkoolmijnen en aanwezigheid van Ford hebben een sterke identiteit gegeven aan de Stad Genk. Constructlab doet een ingreep op een moment waarbij de zoektocht naar een nieuwe sterke identiteit voor de regio experimentatie en reflectie over de toekomst toelaat. Een steunstructuur wordt opgebouwd om het publiek te verwelkomen en een platform aanbieden waar de mensen van Genk, lokale verenigingen, kunstenaars en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten en zich de plek eigen maken. Een plaats om bestaande kennis uit te wisselen alsook nieuwe vaardigheden aan te leren. In connectie met de onderzoeksprojecten die al opgestart zijn op de Thor Park site stelt Constructlab een toegepast onderzoekslabo voor dat zich beweegt tussen artistieke experimentatie en publiek onderzoek. Een complementaire aanpak om academische onderzoeksmodellen en nieuwe technologiën op een associatieve manier toegankelijk te maken. Om collectief een monumentale boog te proberen bouwen rond deze steunstructuur is het zich afvragen of nu de moment kan zijn voor een paradigma verandering te initïeren van het geloof in efficiëntie en productiviteit naar kleinere, transparante productie op menselijke maat in de stad dat verandering toestaat.

Week Programma

Op maandag en dinsdag zijn we gesloten voor het publiek.

WO DO VR ZA ZO
Ochtend Gesloten in de voormiddag Open Bar + Werkplaats Open Bar + Werkplaats Open Bar + Werkplaats
Middag Open Bar + Werkplaats Open Bar + Werkplaats Open Bar + Werkplaats 14u mysterious food
Namiddag Open Bar + Werkplaats 15u-18u Plastiek tegels workshop Open Bar + Werkplaats Open Bar + Werkplaats 14u-18u Plastiek tegels workshop
Avond 19u Talking Heads 19u30 concert (zie programma) 20u Film (zie programma)
→ Afgelopen activiteiten